fbpx
Cu toții am observat petele maronii care rămân pe ceașcă din care ne bem cafeaua, exact același lucru se întâmplă și în cazul dinților, în special pe partea interioară, petele de cafea se instalează, fiind extrem de aderente și greu de curățat. Asta se întâmplă pentru că pigmentul cafelei pătrunde prin toate microfisurile și prin microspațiile existente la nivelul prismelor de smalț.
Nu numai smalțul este supus acestui proces. Obturațiile vechi sau incorect finisate se infiltrează pe la margini și își schimbă iremediabil culoarea.
Un alt dezavantaj al consumului de cafea în exces îl reprezintă colorațiile care favorizează depunerea plăcii bacteriene, acumularea de tartru și resturi alimentare. Toate acestea duc, în timp, la apariția cariilor și problemelor parodontale.
_______________________________
Cu toate astea, cafeaua nu trebuie exclusă complet din obiceiurile noastre zilnice, ci trebuie doar să avem grijă atunci când o consumăm.
Controlul periodic la dentist este o componentă foarte importantă în menținerea igienei și sănătații dentare. O dată la 6 luni cu toții ar trebui să ne prezentăm în cabinet pentru control și igienizare profesională (detartraj, periaj).