Fațete dentare | Fatete dentare pret | Fatete dentare Brasov

Ești în căutarea de fațete dentare? În acest articol veți găsi informațiile necesare pentru a înțelege care sunt tipurile de fațete, costurile acestora și îndrumări pentru întreținerea lor.

Fațetele dentare reprezintă o metodă modernă și minim-invazivă de corectare a aspectului dinților. Dacă vrei să îți îmbunătățești zâmbetul, fațetele dentare sunt o opțiune. Fațetele sunt straturi  subțiri care sunt plasate peste partea din față (vizibilă) a dintelui.

Fațetele pot fi folosite pentru a corecta o gamă largă de probleme dentare, cum ar fi:

 • dinții care sunt pătați și nu pot fi albiți prin alte tratamente;
 • dinții ciobiți sau uzați;
 • dinții strâmbi sau diformi;
 • spații neuniforme sau un spațiu mare între dinții frontali superiori.

 

Fațetele pot fi realizate fie din porțelan, fie din rășină compozită. Medicul dentist vă va ajuta să alegeți tipul de fațete care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Fiecare tip de material are propriile sale beneficii.

 

Fațete dentare de porțelan

Fațetele din porțelan sunt un înveliș subțire care este făcut la comandă pentru a se potrivi pe dinte dumneavoastră.

Beneficiile fatetelor de portelan:

 • sunt puternice și de lungă durată;
 • au o suprafață cu aspect natural;
 • se îndepartează mai puțin smalț dentar pentru instalarea lor, decât în cazul coroanelor;
 • nu se pătează ușor.

 

Pașii pentru instalarea fațetelor de porțelan

Pentru a pregăti dinții, medicul stomatolog îndepărtează o cantitate mică de smalț din față și de pe părțile laterale ale dinților. Acest lucru face loc pentru fațete, astfel încât dinții tăi să arate naturali. Stomatologul face o amprentă, sau un  mulaj al dinților pregătiți. De asemenea, medicul dentist decide asupra nuanței de alb a fatetei care va fi cea mai bună pentru zâmbetul tău. Amprenta este trimisă la un laborator dentar care face fațetele de porțelan la comandă pentru a se potrivi dinților dumneavoastră.

Stomatologul vă poate oferi fațete temporare pe care să le purtați între timp. La următoarea vizită, medicul dentist plasează fațetele pe dinți pentru a verifica potrivirea și forma. După orice ajustare, dinții sunt curățați și fațetele sunt lipite de dinte. Modificări suplimentare pot fi făcute la o programare ulterioară.

Fațete dentare din rășină compozită

O fateta din rășină compozită este realizată dintr-un material de obturație de culoarea dintelui.

Beneficiile fatetelor din rășină compozită:

 • se îndepărtează mai puțin smalț dentar decât în cazul coroanelor sau fațetelor din porțelan;
 • poate însemna mai puține vizite la dentist;
 • uneori aceste fațete necesită o singură vizită pentru instalare;
 • costă mai puțin decât fațetele din porțelan;
 • sunt ușor de reparat dacă se deteriorează;
 • deși fatetele compozite nu sunt, în general, la fel de puternice sau rezistente la uzură ca cele din porțelan, fatetele compozite pot fi reparate mai ușor și mai rapid.

 

Pașii pentru a instala fațete din rășină compozită

După ce dinții sunt pregătiți sau remodelați, medicul dentist leagă și sculptează cu atenție materialul compozit folosind culoarea care este cea mai bună pentru dvs. O lumină specială este folosită pentru a întări compozitul și a-l lega de dinții dvs.. Fațetele sunt netezite și lustruite pentru a arăta ca dinții naturali. Înainte de a obține fațete, dinții și gingiile dumneavoastră trebuie să fie sănătoase. Fațetele nu sunt întotdeauna o alegere bună pentru pacienții care strâng sau scrâșnesc dinții, deoarece fațetele subțiri se pot ciobi sau rupe. Dacă strângeți sau scrâșniți dinții, medicul dentist vă poate sugera să purtați o protecție dentară de plastic în timp ce dormiți. Deși medicul dentist îndepărtează cât mai puțin smalț dentar pentru fațete, procesul nu poate fi anulat odată ce smalțul este îndepărtat.

 

Intretinerea fațetelor dentare

Fațetele se pot ciobi sau rupe sub presiune. Evitați să vă mușcați unghiile și să mestecați obiecte dure, cum ar fi creioane sau gheață. Păstrează-ți dinții și gingiile curate în fiecare zi  prin periaj și folosirea aței dentare sau a dușului bucal. Căutați să folosiți produse de îngrijire dentară de calitate, dar mai ales pe cele recomandate de medicul dumneavoastră stomatolog.

 

Este posibil ca fațetele dentare să se desprindă în timp

În acest caz, ar putea fi necesare altele noi. Ca și în cazul tuturor procedurilor dentare, discutați toate așteptările și opțiunile de tratament cu medicul dentist. Vizitele regulate la stomatologie sunt o necesitate pentru a vă menține dinții și gingiile sănătoase.

 

Mersul la dentist nu trebuie să fie înfricoșător și să induca anxietate. Medicii de la clinica stomatologica Florident doresc să te ajute să vii cu încredere la cabinetul dentar și să pleci de acolo cu zâmbetul pe buze.

Programeaza-ti o intalnire la un clinica stomatologică Florident Brasov si mergi cu încredere la cabinet pentru a scapa de orice problema dentară cu care te confrunți.

O întreagă echipă de medici stomatologilinic și profesiniști în domeniul medical, lucrează pentru a vă asigura că primiți cel mai bun tratament.

 

 

Sunteți gata să aflați mai multe despre ce poate face un ortodont pentru dumneavoastră? Sună la Clinica Stomatologică FLORIDENT Brașov pentru a vedea dacă misiunea noastră se aliniază cu a ta!

FLORIDENT

O echipă de medici stomatologi care lucrează pentru a vă asigura că primiți cel mai bun tratament.

De ce FLORIDENT?
Social Media

Vizitați FLORIDENT pe social media și conectați-vă cu noi. Urmăriți conturile noastre pentru actualizări regulate.

Copyright 2022 by FLORIDENT. All rights reserved.

Copyright 2022 by FLORIDENT. All rights reserved.

https://stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/Asset-1@2x.png

https://stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/Asset-2@2x.png

https://stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/logo-alb-01-e1673518282846.png