Alegerea culorii resturărilor dentare: de ce este importantă și cum se realizează?

mai 18, 2022by FLORIDENT
𝐀𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮𝐥𝐨𝐫𝐢𝐢 se realizează de către medicul stomatolog împreună cu pacientul iar restaurările integral ceramice sunt considerate cele mai estetice, reprezentând cea mai la îndemână alegere pentru a obține un aspect natural al dinților.
𝐃𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚 𝐠𝐚𝐦𝐞𝐢 bogate de culori și a posibilității de combinare a acestora, alegerea culorii este o etapă extrem de importantă dacă se realizează lucrări ceramice. Culoarea se înregistrează cu ajutorul unei chei de culori.
__________________________________
𝐂𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐞𝐚𝐳𝐚?
𝐌𝐞𝐝𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐬𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨𝐥𝐨𝐠 alege din cheia de culori nuanța care se aseamănă cel mai bine cu restul dinților prezenți în cavitatea bucală. Dacă dinții rămași au nuanțe diferite, este indicat ca lucrarea protetică să aibă o culoare asemănătoare cu dinții din imediata apropiere a restaurării.
𝐋𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥, restaurarea trebuie fie cât mai puțin vizibilă în cavitatea bucală. Din acest motiv, nu este indicată alegerea unei nuanțe prea albe în speranța că dinții artificiali vor fi „mai frumoși”.
𝐔𝐧 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞 mai alb decât vecinii lui nu face altceva decât să accentueze aspectul „de artificial”. Este ultimul lucru care se dorește când se execută o lucrare dentară.
𝐀𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮 nu este de dorit nici în cazul în care se realizează proteze totale, o culoare mult prea deschisă a garniturii de dinți va accentua aspectul de artificial și va atrage atenția în mod neplăcut asupra lucrărilor dentare.
FLORIDENT

O echipă de medici stomatologi care lucrează pentru a vă asigura că primiți cel mai bun tratament.

De ce FLORIDENT?
Social Media

Vizitați FLORIDENT pe social media și conectați-vă cu noi. Urmăriți conturile noastre pentru actualizări regulate.

Copyright 2022 by FLORIDENT. All rights reserved.

Copyright 2022 by FLORIDENT. All rights reserved.

https://i0.wp.com/stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/Asset-1@2x.png?fit=4179%2C1044&ssl=1

https://i0.wp.com/stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/Asset-2@2x.png?fit=4180%2C1044&ssl=1

https://i0.wp.com/stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/logo-alb-01-e1673518282846.png?fit=67%2C67&ssl=1