fbpx

   Protetică dentară

    refacerea dinților prin lucrări fixe, lucrări mobile sau mobilizabile

Protetică dentară

 

Care sunt beneficiile

acestui tratament?

  •  Restaurarea integrității arcadelor dentare
  •  Asigurarea unei bune funcționalități a aparatului dentomaxilar
  •  Și nu in ultimul rând, redă sau reface pentru
  • pacient ”estetica zâmbetului“

Protetica dentară înseamnă refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

Când se apelează la protetica dentară?

Atunci când avem unul sau mai mulţi dinţi lipsă, punţile dentare (pe dinti naturali sau pe implanturi) sunt o modalitate foarte bună de a înlocui spaţiile goale. Dinţii existenţi sunt utilizaţi pentru a crea literalmente un “pod” pentru a proteza zona în care dintele lipseşte. Protetica dentară înseamnă refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

Ce materiale folosim

Punţile dentare sunt realizate din ceramică sau zirconiu-ceramică. Zirconiul înlocuieşte cu succes metalul din coroanele metalo-ceramice şi astfel culoarea lucrărilor protetice este aproape identică cu cea naturală.

Atunci când estetica dentară este prioritară, mai ales la dinţii frontali cu distrucţii majore, o coroană ceramică pe zirconiu este răspunsul pe care clinica noastră îl oferă. Zirconiul dentar este răspunsul şi pentru pacienţii care dezvoltă alergii la metale.

Lipsesc mai mulți dinți?

În cazul în care avem lipsă mai mulţi dinţi, vă prezentăm şi alternativa protezării cu coroane ceramice integrale E-MAX pe implanturi dentare. Ceramica presată E-MAX este stabilă coloristic, prezintă o transluciditate excelentă şi datorită lipsei altui substrat (metal sau zirconiu), trecerea dintre coroana şi ţesutul moale (gingia) este deosebit de estetică. Este inertă din punct de vedere chimic, biocompatibilă cu alte materiale de restaurare dentară şi rezistentă la abraziunea dentară.

Care sunt consecintele netratarii la timp a cariilor?

Cariile netratate avansează ducând la pierderi însemnate de substanţă dură dentară nemaifăcând posibilă refacerea dintelui printr-o simplă plombă. Se poate pierde chiar şi dintele apărând astfel o edentaţie ce poate duce la ineficienţă masticatorie, migrări ale dinţilor vecini şi antagonişti, tulburări de ocluzie, probleme parodontale şi nu în ultimul rând o estetică deficitară.

Care sunt rezultatele obtinute dupa protetica dentara?

Dinţii artificiali sunt confecţionaţi din material ceramic care poate reda forma şi culoarea dinţilor naturali păstrându-şi în timp aceste calităţi. Ceramica se realizează pe un suport de oxid de zirconiu pentru a-i mări rezistenţa.