Ce este detartrajul și cum se realizează?

mai 18, 2022by FLORIDENT
Din pricina igienei precare sau a obiceiurilor nesănătoase, pe dinții noștri se depune tartru. Acesta poate fi îndepărtat de medicul stomatolog printr-un proces numit detartraj.
Detartrajul este o procedură stomatologică neinvazivă prin care se îndepărtează placa bacteriană și depozitele de tartrul de pe dinți, lăsând în urmă suprafețe netede, lustruite, curate, neretentive.
_______________________________
Cât durează un detartraj?
O ședință de detartraj dentar durează între 15 și 60 de minute, în funcție de stadiul în care se află dantura pacientului, dar și de dimensiunea depunerilor de tartru. În cazul detartrajului cu ultrasunete, procedura durează 30 de minute, fiind mult mai rapidă și mai ușor de realizat decât metodele clasice.
_______________________________
Reguli și restricții după detartraj
Unii pacienți au o sensibilitate dentară mai accentuată. Tocmai de aceea, este indicat ca imediat după detartraj să nu consume alimente dulci sau reci. Sensibilitatea dispare de la sine la câteva zile după detartraj. De evitat sunt și alimentele care pot să rămână între dinți, dar și cele lipicioase care trebuie mestecate mai mult. Totodată, mâncărurile fierbinți sau foarte reci sunt și ele pe lista de alimente interzise după detartraj, deoarece este posibil să provoace durere.
_______________________________
Cât de des trebuie realizat detartrajul?
Această procedură îmbunătățește aspectul dinților, frecvența cu care trebuie efectuat detartrajul depinde de mai mulți factori, printre care alimentația sau vârsta. Dacă mergi la controale regulate la medicul stomatolog, acesta îți va recomanda cea mai bună variantă pentru tine, pe baza evoluției tartrului.
FLORIDENT

O echipă de medici stomatologi care lucrează pentru a vă asigura că primiți cel mai bun tratament.

De ce FLORIDENT?
Social Media

Vizitați FLORIDENT pe social media și conectați-vă cu noi. Urmăriți conturile noastre pentru actualizări regulate.

Copyright 2022 by FLORIDENT. All rights reserved.

Copyright 2022 by FLORIDENT. All rights reserved.

https://i0.wp.com/stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/Asset-1@2x.png?fit=4179%2C1044&ssl=1

https://i0.wp.com/stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/Asset-2@2x.png?fit=4180%2C1044&ssl=1

https://i0.wp.com/stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/logo-alb-01-e1673518282846.png?fit=67%2C67&ssl=1