Este sigur să merg la stomatolog în timpul sarcinii?

Mersul la stomatolog în timpul sarcinii reprezintă pentru multe dintre viitoarele mămici un stres suplimentar. Sarcina aduce cu sine numeroase schimbări și responsabilități, iar întrebările cu privire la siguranța diverselor aspecte ale vieții devin prioritare pentru viitoarele mămici. Printre acestea, o preocupare frecventă este legată de siguranța vizitelor la dentist în timpul sarcinii.

Sănătatea orală joacă un rol crucial nu doar pentru bunăstarea mamei, ci și pentru sănătatea generală a copilului aflat în dezvoltare. În această călătorie plină de schimbări, informația corectă devine esențială pentru a lua decizii informate și pentru a gestiona eficient grija pentru sănătatea orală.
_______________________________
Pot să recurg la tratamente stomatologice în timpul sarcinii?
Detartrajul și examenul anual stomatologic nu numai că sunt sigure, dar sunt și recomandate în sarcină. Nivelele crescute de hormoni determină tumefierea, sângerarea și reținerea alimentelor la nivelul gingiilor, ceea ce va accentua inflamația acestora.
Controalele preventive stomatologice în sarcină sunt esențiale pentru evitarea infecțiilor la nivelul gingiilor. În plus, specialiștii recomandă să-ți periezi dinții de doua ori pe zi și să folosești zilnic ața dentară pentru a menține o iginenă orală corespunzătoare.
_______________________________
Ce pot face astfel încât vizita la stomatolog să fie cât mai relaxantă?
În general, tratamentele stomatologice se pot efectua în condiții normale pe toată perioada sarcinii cu condiția ca medicul stomatolog să fie informat despre istoricul tău obstetrical și medical. Totuși, perioada ideală este trimestrul 2 de sarcina. Îți va fi mult mai dificil să stai întinsă pe spate pentru o perioada lungă de timp când ești in cel de-a treilea trimestru de sarcină.
_______________________________
Este sigur pentru copil dacă fac anestezie?
Lidocaina este cel mai frecvent anestezic local folosit în tratamentele dentare. Este un medicament din categoria B de risc (studiile nu au demonstrat vreun efect nociv asupra fătului) care traversează placenta. Daca este nevoie de un tratament dentar, cantitatea de anestezic administrat trebuie sa fie cât mai mica, însă suficientă pentru a te simți confortabil. Daca vei simți durere în timpul lucrării, cere medicului să suplimenteze anestezia. Daca ești confortabilă, se reduce stresul pe care tu și copilul tău l-ați putea resimți.
_______________________________
Sănătatea orală este un pilon esențial pentru starea generală de bine, încurajăm viitoarele mămici să-și facă timp pentru vizite regulate la dentist.
Echipa Clinicii de stomatologie Florident, este alături de viitoarele mămici și le vor oferii servicii medicale de cea mai bună calitate. Dacă mai aveți și alte întrebări cu privire la mersul la stomatolog în timpul sarcinii, suntem aici să vă răspundem. Ne dorim ca mersul la stomatolog să fie pentru dumneavostră o experiență cât mai confortabilă și liniștitoare în acestă perioadă care este deja plină de numeroase schimbări și provocări.
FLORIDENT

O echipă de medici stomatologi care lucrează pentru a vă asigura că primiți cel mai bun tratament.

De ce FLORIDENT?
Social Media

Vizitați FLORIDENT pe social media și conectați-vă cu noi. Urmăriți conturile noastre pentru actualizări regulate.

Copyright 2022 by FLORIDENT. All rights reserved.

Copyright 2022 by FLORIDENT. All rights reserved.

https://stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/Asset-1@2x.png

https://stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/Asset-2@2x.png

https://stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/logo-alb-01-e1673518282846.png