Tartrul este o problemă pe care o avem cu toții

Ce este tartrul?

 

Tartrul dentar se formează printr-un proces complex, iar înțelegerea acestuia poate contribui la adoptarea unor măsuri preventive eficiente. Totul începe cu placa dentară, un film subțire format din bacterii, resturi alimentare și salivă, care se acumulează constant pe suprafața dinților. Dacă placa nu este îndepărtată prin periaj și folosirea aței dentare regulată, ea se mineralizează în timp, transformându-se în tartru.

Zona predilectă pentru formarea tartrului este reprezentată de spațiile interdentare, unde periuta are dificultăți în a ajunge. Dinții cu plombe sau cei neglijați în procesul de masticație sunt, de asemenea, supuși riscului crescut de acumulare a tartrului. Factori precum pH-ul salivei, calciul și fosforul din salivă pot influența viteza de mineralizare a plăcii în tartru.

Odată ce tartrul se formează, acesta devine o suprafață rugoasă, oferind un mediu propice pentru acumularea suplimentară de plăci bacteriene. Această combinație favorizează inflamațiile gingiilor, cariile dentare și alte afecțiuni orale.

 

O problemă comună cu care ne confruntăm toți

În ciuda eforturilor de a menține o igienă orală riguroasă, depunerile de piatră pot apărea în zonele greu accesibile ale dinților, având un impact semnificativ asupra sănătății orale generale. Detartrajul dentar reprezintă o procedură esențială pentru menținerea unei igiene orale optime și prevenirea complicațiilor.

Detartrajul este o procedură simplă și non-invazivă, desfășurată în cabinetul stomatologic, ce vizează îndepărtarea depunerilor de piatră de pe suprafața dinților. Prin eliminarea acestor depuneri, dinții devin netezi, curați și mai ușor de întreținut. Este important să subliniem că detartrajul nu doar îmbunătățește aspectul estetic al zâmbetului, ci și previne apariția problemelor de sănătate orală.

 

Alte beneficii ale detartrajului

Pacienții care trec prin procedura de detartraj dentar observă o diferență semnificativă în starea lor orală. Imaginile cu dinți înainte și după detartraj evidențiază clar cum procedura contribuie la îmbunătățirea sănătății orale. Cu toate că obiectivul principal al detartrajului nu este albirea dinților, mulți pacienți sunt plăcut surprinși de aspectul mai luminos și mai sănătos al zâmbetului lor.

În concluzie, tartrul dentar reprezintă o provocare pe care mulți dintre noi o întâmpinăm, chiar dacă suntem foarte atenți la igiena orală. Detartrajul dentar se dovedește a fi un aliat esențial în menținerea sănătății orale și prevenirea potențialelor complicații!

 

Echipa Florident vă recomandă ca detartrajul să fie parte integrantă a rutinei dumneavoastră de îngrijire orală. În plus la clinica noastră, punem accent pe educația pacienților cu privire la tehnicile corecte de periaj și utilizarea aței dentare. Aceste două tehnici sunt esențiale pentru prevenirea formării ulterioare a tartrului. Îngrijirea regulată și vizitele periodice la dentist sunt cheia unei sănătăți orale durabile și a unui zâmbet strălucitor, contribuind astfel la promovarea unei stări de bine generală și la prevenirea unor complicații dentare. Echipa Florident rămâne la dispoziția dumneavoastră pentru a vă oferi cele mai bune soluții în îngrijirea orală. Vă invităm să ne vizitați la clinica noastră, unde experiența profesională se îmbină cu tehnologiile de ultimă generație pentru a vă asigura un zâmbet sănătos și strălucitor. Vă așteptăm cu drag să descoperiți beneficiile detartrajului și să împărtășim împreună secretul unei igiene orale de excepție. Sănătatea zâmbetului dumneavoastră este misiunea noastră!

FLORIDENT

O echipă de medici stomatologi care lucrează pentru a vă asigura că primiți cel mai bun tratament.

De ce FLORIDENT?
Social Media

Vizitați FLORIDENT pe social media și conectați-vă cu noi. Urmăriți conturile noastre pentru actualizări regulate.

Copyright 2022 by FLORIDENT. All rights reserved.

Copyright 2022 by FLORIDENT. All rights reserved.

https://stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/Asset-1@2x.png

https://stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/Asset-2@2x.png

https://stomatologie-brasov.ro/wp-content/uploads/2023/01/logo-alb-01-e1673518282846.png