Cabinetul stomatologic FLORIDENT din Brasov va ofera servicii de endodontie la cele mai inalte standarde. Programati-va acum pentru o consultatie si un tratamnet endodontic de succes.
Despre Endodontie
Endodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa de partea interioara a dintelui. Aceasta are rolul de a preveni si de a trata afecțiunile apărute în pulpa dintelui ( țesutul moale din interiorul acestuia).
Datorita tratamentelor endodontice, pacienții își pot păstra dinții naturali pentru o perioada cat mai lunga de timp. Tot ceea ce are de făcut este sa meargă frecvent la stomatolog, pentru a putea descoperi la timp eventualele afectiuni.
Care sunt obiectivele tratamentelor endodontice?
Exista doua obiective principale pe care medicii le au atunci cand incep un tratament endodontic:
- Eliminarea infectiei. Infectia pulpei dentare poate sa apara din cauza evolutiei cariilor dentare sau din alte cauze ceva mai putin intalnite (socuri termice, actiunile unor agenti chimice, etc). Foarte adesea, infectia duce la inflamarea pulpei dentare, ceea ce necesita indepartarea ei.
- Protejarea dintelui impotriva invaziilor microbiene. Dupa indepartarea agentilor infectiosi, tratamentul endodontic trebuie sa continue cu protectia dintelui impotriva altor agresiuni. Acest lucru se face prin obturarea canalelor radiculare, ceea ce inseamna sigilarea lor cu diverse materiale specifice.
Ce trebuie sa stie orice pacient inainte de tratamentele endodontice?
- Tratamentele endodontice nu sunt dureroase. Este adevarat ca in trecut puteau genera un disconfort destul de mare, insa astazi sunt complet nedureroase datorita anesteziilor foarte eficiente. Singura durere apare dupa sedintele de tratament, insa aceasta trece repede;
- Durata unui tratament endodontic este de 1-2 ore.
- Un tratament endodontic bine realizat poate aduce o multime de avantaje: protejeaza dintele asupra caruia a fost facut tratamentul, protejeaza dintii invecinati de bacterii si creste foarte mult durata de viata a danturii.
- Tratamentele endodontice se fac, de regula, in cativa pasi simpli: anesteziere locala, deschiderea coroanei dintelui pana se ajunge in camera pulpara, identificarea canalelor din radacini si masurarea lor, scoaterea pulpei inflamate si curatarea canalelor si umplerea canalelor cu materiale specifice.